Kodak може втратити великий кредит від США, інформація про який підняла акції компанії на 1000% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kodak може втратити великий кредит від США, інформація про який підняла акції компанії на 1000%

Фондовий ринок
705
Американська компанія Eastman Kodak може втратити кредит від американської влади на $765 млн для виробництва фармацевтичних інгредієнтів, що допомагають боротися з пандемією коронавірусу.
Корпорація з фінансування міжнародного розвитку США, яка мала надати позику, повідомила в Twitter, що «нещодавні заяви про можливі правопорушення викликають серйозне занепокоєння».
«Ми не будемо робити подальші кроки, поки ці звинувачення не будуть зняті», – зазначили у відомстві.
Про те, що компанія отримає кредит на $765 млн, було офіційно оголошено 28 липня. В результаті за два дні акції компанії подорожчали на 1167% – до $33,20. Їх вартість досягала $60 за акцію.
Минулого тижня високопоставлені члени Конгресу США від Демократичної партії закликали федеральних регуляторів перевірити операції з цінними паперами, вчинені компанією і її керівництвом приблизно в той час, коли вони дізналися, що Kodak отримає кредит. Агентство Reuters зазначає, що деякі топ-менеджери компанії отримали опціони за день до офіційного оголошення про кредит.
Видання Wall Street Journal написало 4 серпня, що Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США проводить перевірку в зв’язку з можливими порушеннями. За даними газети, регулятор перевіряє те, як Kodak контролювала процес розкриття інформації про кредит, інформація про який почала з’являтися ще 27 липня, що призвело до стрибка вартості акцій компанії за цей день на 25%. За інформацією WSJ, Kodak поділилася інформацією про угоду між компанією і адміністрацією президента США Дональда Трампа із засобами масової інформації до публікації повідомлення. Пізніше ряд медіакомпаній опублікував ці дані, які потім були вилучені на прохання Kodak.
Компанія Kodak відома як виробник фотоматеріалів, обладнання, витратних матеріалів та програмного забезпечення для офсетного, цифрового і функціонального друку. Після появи інформації про можливі порушення акції Kodak почали дешевшати. На закритті торгів у п’ятницю, 7 серпня, вони торгувалися по $14,88 за акцію.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас