Печерський суд розгляне стягнення з ПриватБанку депозитів Суркісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський суд розгляне стягнення з ПриватБанку депозитів Суркісів

Фондовий ринок
488
Державний “ПриватБанк” сьогодні отримав повістку про виклик на судове засідання Печерського районного суду м. Києва у справі за позовом офшорних компаній. Засідання призначено на 16:00 цього ж дня.
Про це повідомляє пресслужба банку.
Як наголошується в повідомленні, офшорні компанії звернулися до Печерського районного суду із заявою про “встановлення порядку виконання рішення про забезпечення позову”, яке було винесене ще в 2017 році.
За даними прес-служби, позивачі просять суд зобов’язати органи державної виконавчої служби стягнути з банку кошти.
Водночас банк звертає увагу, що станом на сьогоднішній день закінчився трирічний термін, встановлений законодавством на примусове виконання ухвали про забезпечення.
“Розгляд справи здійснюватиме суддя Вовк, при тому що матеріали справи були витребувані Верховним судом для розгляду касаційної скарги “ПриватБанку” на ухвалу про забезпечення”, – йдеться в повідомленні банку.
Нагадаємо, що згідно з постановою Печерського районного суду м. Київ, “ПриватБанк” повинен примусово виплатити компаніям, пов’язаним з сім’єю Суркісів, понад 250 млн доларів за депозитними договорами, які були припинені в грудні 2016 року.
Зобов’язання за цими депозитними договорами були обмінені на акції додаткової емісії Приватбанку при націоналізації (bail in).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас