"Укравтодор" до 2025 року планує побудувати майже 3 тис. км цементобетонних доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" до 2025 року планує побудувати майже 3 тис. км цементобетонних доріг

Казна та Політика
428
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) до 2025 року планує побудувати в країні 2,9 тис. км цементобетонних доріг.
Згідно з програмою розвитку цементобетонних доріг в Україні, оприлюдненою главою “Укравтодору” Олександром Кубраковим на його сторінці в Facebook, основними об’єктами мережі цементобетонних доріг будуть об’єкти на півдні України, оскільки бетонні дороги більш пристосовані до спекотної погоди і проходження перевантаженого транспорту.
Планується будівництво таких доріг: Харків – Перещепине (М-29, 180 км), Одеса – Новий Буг (Р-55, 135 км), Бориспіль – Маріуполь (Н-08, 95 км – в межах Дніпропетровської області).
“Наразі цементобетонні дороги становлять лише 1% загальної протяжності мережі автомобільних доріг в Україні, але якщо втілимо розроблену програму – матимемо не менше 3%, це близько 2,9 тис. км за п’ять років”, – написав Кубрак.
Глава “Укравтодору” також додав, що в світі будівництво бетонних доріг значно дорожче, ніж асфальтобетонних, але, за даними ДП “ДерждорНДІ”, в Україні вони навпаки повинні бути дешевшими – бо бітум на 60% Україна імпортує, а цемент – вітчизняний.
“Всі тендери, на “бетонки”, які ми зараз будуємо, проводилися ще до мене, тому не можу їх судити. І очікуємо завершення розробки проекту з використанням технології укоченого бетону на дорозі територіального значення в Київській області – тендер повинен показати, чи реальною є економія”, – додав він.
В даний час в Україні реалізуються проекти з цементобетонним покриттям на дорозі Н-31 Київ-Дніпро в Полтавській області, на дорозі М-06 – обхід Житомира і на дорозі Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв у Миколаївській області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас