Міжбанк: тиск на гривню сьогодні може посилитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: тиск на гривню сьогодні може посилитися

Валюта
999
Четвер продовжив тенденції цього тижня і не дасть нудьгувати нікому на валютному ринку. Захід гривні від погашень попередніх випусків облігацій в поєднанні з необхідністю у “дочок” іноземних компаній купівлі валюти під репатріацію дивідендів може створити певний тиск на курс нацвалюти. І ситуативним збільшенням попиту з боку таких “дочок” і нерезидентів постараються скористатися спекулянти для розгойдування курсу протягом дня.
Але з іншого боку, через просідання української економіки попит на валюту на торгах з боку реального сектору залишається досить низьким, платоспроможність населення також залишає бажати кращого і все це знижує потенційну можливість у спекулянтів постійно піднімати котирування і грати “на підвищення”. Вони змушені в основному працювати в форматі “в дві сторони” і на різниці готівкового та безготівкового курсів. Лише в короткочасні моменти появи істотного платоспроможного попиту вони можуть заразнамагатися розгойдувати міжбанк.
У четвер клієнти продовжать фінансувати свої поточні господарські операції, що частково буде стимулювати експортерів до продажу валютної виручки. Основну “погоду” по курсу на торгах сьогодні формуватимуть поведінка великих гравців і їхні курсові завдання. Нерезиденти продовжать застосовувати вже відпрацьовану ними тактику купівлі невеликих сум протягом всієї сесії, щоб не провокувати спекулятивного зльоту котирувань протягом дня.
При ситуативному перевищенні пропозиції долара над попитом ми знову побачимо Нацбанк з інтервенцією з викупу надлишків долара на торгах. Нагадаємо, що вчора регулятор виходив на ринок і купив “чергові” $20 млн за 27,67 гривень, після чого в перебіг торгів вже не втручався до самого кінця сесії.
Крім заробітку на доларі, спекулянти продовжать гру по євро як на міжнародних, так і на українському ринках. Євровалюта знову періодично підбирається до мети в 1,19 долара і турбулентність по парі євро/долар триває, що дозволяє спекулянтам активно заробляти на цих коливаннях протягом дня. На момент написання статті крос-курс пари євро долар був на позначці 1,1861 долара за євро.
Котирування міжбанку за прогнозом Finance.ua, на 6 серпня будуть у межах: долар – коридор 27,50 – 27,85 гривень, євро – коридор 32,43 – 33,16 гривень. Обсяги операцій на торгах за нашими розрахунками складуть $185-205 млн при здійсненні до 470-510 угод.
На готівковому ринку курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде в межах: долар – коридор котирувань купівель і продажів 27,40 – 27,95 гривень, євро – коридор 32,25 – 33,15 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,65 / 27,67
євро – 32,88 / 32,90
російський рубль – 0,3799 / 0,3803
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас