Ціни на срібло б'ють рекорди: причини і прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на срібло б'ють рекорди: причини і прогнози

Банківські метали
1887
У липні срібло подорожчало на 34% – це найбільший стрибок за місяць з грудня 1979 року. 4 серпня жовтневий ф’ючерс на дорогоцінний метал досяг $2000,6 за тройську унцію, встановивши новий історичний рекорд.
Інтерес до срібла і золота зростає на тлі побоювань зростання інфляції. Інвестори бачать в дорогоцінних металах страховку від такого розвитку подій. Ще один фактор збільшення інтересу – низька прибутковість держоблігацій.
Аналітик Mitsubishi Джонатан Батлер пояснює, що зростанню попиту на срібло допомагає його використання у виробництві електроніки, сонячних батарей, матеріалів для захисних масок і рукавичок, пише “Мінфін”.
Темпи зростання ціни на срібло на початку року були нижчими за темпи зростання цін на золото. У березні унція золота коштувала в рекордні 125 разів дорожче, ніж унція срібла. З того моменту срібло подорожчало на більш ніж 100%, а золото – тільки на 30%.
За темпами зростання вартості срібло може продовжити обганяти золото.
За останніми даними, срібло коштувало трохи більше ніж $24 за унцію. Аналітики UBS прогнозують, що ціна протягом пів року зросте до $26.
Фахівці Morgan Stanley роблять більш обережний прогноз. Вони вважають, що для стабільного зростання ціни металу необхідний більш потужний промисловий попит.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас