Друга хвиля пандемії та транскордонних обмежень можуть завдати економіці нового удару - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Друга хвиля пандемії та транскордонних обмежень можуть завдати економіці нового удару - економіст

Казна та Політика
758
НБУ погіршив ключові маяки для економіки України на 2020 рік. Згідно з новими очікуваннями регулятора, падіння ВВП становитиме мінус 6%, за такого ж рівня інфляції. А безробіття – зросте до майже 10%, передає “5 канал”.
“У другому півріччі 2020 року економіка почала відновлення, послаблення карантинних обмежень сприяє пожвавленню ділової активності. Ситуація на ринку праці хоч і залишається гіршою, ніж до коронакризи, але демонструє ознаки стабілізації”, – вважає голова НБУ Кирило Шевченко.
Незалежні експерти, натомість, більш песимістичні у своїх оцінках. Адже нова хвиля пандемії та посилення транскордонних обмежень – можуть завдати світовій економіці ще одного удару. А це – чергове загострення проблем з безробіттям як в Україні, так і в Європі.
Економіст і керуючий партнер консалтингової компанії Юрій Нетесаний зазначає: “В цілому, певна частина цих людей знаходитися у відпустках за власний рахунок, частина працює неофіційно і отримує кошти іншим шляхом. І тому оцінити реальні цифри досить складно”.
І додає: “Підприємствам варто цінувати ті прибутки, які є, і ті продажі, які вони сьогодні формують. А співробітникам і громадянам… триматися за ті робочі місця і ті доходи, які вони на сьогодні мають. І заощаджувати кошти. Тому що не виключений варіант, що друга хвиля почнеться із середини осені та може зачепити і Україну”.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас