Маск не виключає випуск зменшеного Tesla Cybertruck для Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск не виключає випуск зменшеного Tesla Cybertruck для Європи

Технології&Авто
547
У компанії Tesla розглядають можливість випуску зменшеної, компактної версії серійного пікапа Cybertruck для ринку Європи. І зараз імовірність випуску міні-пікапа Cybertruck оцінюється як дуже висока.
Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на голову компанії Ілона Маска.
“Нагадаємо, Маск представив пікап Cybertruck у вельми незвичайному футуристичному дизайні на презентації в Лос-Анджелесі 22 листопада. Після цього всі тільки й обговорювали, як головний дизайнер Франц фон Хольцхаузен випадково розбив куленепробивне скло автомобіля (пізніше компанія вдало обіграла цю історію), і сам полігональний дизайн автомобіля немов з відеоігор 1990-х років. Раніше Маск пояснив обидва моменти”, – йдеться в повідомленні. Відзначається, що представлений прототип Cybertruck має розміри 5,9х2,03х1,9 м, кут переднього звису до 35 градусів, кут заднього звису 28 градусів і дорожній просвіт близько 0,4 м.
“Таку відповідь Маск дав на запитання одного з користувачів під обговоренням статті видання CleanTechnica, яка цитує заяву голови Tesla, що Cybertruck – ідеальна машина на випадок апокаліпсису. Інший користувач заперечив, що набагато важливіше в сучасних реаліях зменшити ширину, а не довжину. Голова Tesla з ним погодився”, – підкреслює видання.
Поки що немає навіть приблизних строків виходу зменшеної версії Cybertruck для Європи. За планом, серійне виробництво Tesla Cybertruck почнеться в 2021 році на новому заводі Gigafactory 5 в Остіні, штат Техас. Якщо вірити недавнім оцінками аналітиків, обсяг замовлень на Cybertruck вже перевищив 650 тис. штук. Також на цьому заводі будуть вироблятися кросовери Model Y, седани Model 3 для східного узбережжя США і тягачі Tesla Semi.
Всього планується три версії Tesla Cybertruck, що відрізняються кількістю моторів – одним, двома і трьома (базова – задньопривідна, середня і топова – повнопривідні), і дальністю ходу на одній зарядці – 250 миль (400 кілометрів), 300 миль (480 кілометрів) і 500 миль (800 кілометрів) відповідно. Першими вийдуть дорожчі версії з двома ($49,900) і трьома моторами ($69,900), тоді як народний Cybertruck ($39,900) затримається мінімум до кінця 2022 року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас