Альфа-Банк Україна розпочинає виконання міжбанківських платежів у гривні у розширеному режимі СЕП 23/7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк Україна розпочинає виконання міжбанківських платежів у гривні у розширеному режимі СЕП 23/7

Особисті фінанси
36
Альфа-Банк Україна підтримує ініціативу Національного банку України щодо запровадження розширеного регламенту роботи Системи електронних платежів (СЕП) 23/7 та починаючи з 3 серпня виконує міжбанківські платежі у гривні відповідно до нового регламенту.
Згідно з рішенням Національного банку України, розширений регламент передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень. Така новація надає можливість клієнтам банків проводити чутливі до часу платежі, а також сприяє розширенню доступу клієнтів до фінансових послуг та зростанню частки безготівкових розрахунків. Робота СЕП у форматі 23/7 є першим етапом для переходу системи на цілодобовий режим роботи, який Національній Банк України планує запровадити для українських клієнтів наприкінці 2021 року.
З 3 серпня 2020 року АТ «Альфа-Банк» розпочинає виконання міжбанківських платежів у режимі, наближеному до 23/7, а саме:
приймати платежі з інших банків та зараховувати їх на рахунки, відкриті в АТ «Альфа-Банк», щоденно з 1:00 до 24:00;
виконувати платежі з рахунків, відкритих в АТ «Альфа-Банк», в інші банки України щоденно з 1:00 до 23:00.
Нагадаємо, що до сьогодні міжбанківські платежі по Україні були доступні лише з 8:30 до 19:00 у робочі дні і не здійснювалися у вихідні та святкові дні.
Оновлена тарифікація міжбанківських платежів
У зв’язку із переходом на розширений регламент роботи СЕП у форматі 23/7, Національний Банк України змінив тарифи для банків за виконання платежів у СЕП і змінив підхід – вартість платежу залежить від суми.
АТ «Альфа-Банк» вимушений вносити відповідні зміни до тарифів за виконання міжбанківських платежів для корпоративних клієнтів.
АТ «Альфа-Банк» щиро вдячний Вам за довіру та співробітництво! Банк і надалі інформуватиме щодо подальших кроків із впровадження нововведень.
У разі виникнення питань просимо звертатись за допомогою до найближчого відділення АТ «Альфа-Банк» або контакт-центру:
в онлайн-чат в мобільному банку Alfa-Mobile Ukraine або за номером 044 494 01 01 (для приватних клієнтів),
за номером 0 800 50 70 44 (для суб’єктів господарювання).
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас