Deutsche Bank відмовився від фінансування проєктів з видобутку викопного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank відмовився від фінансування проєктів з видобутку викопного палива

Фондовий ринок
480
Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank ухвалив нову політику в галузі викопного палива, яка забезпечує його бізнес-підрозділам суворі рамки для їх діяльності, пов’язаної з вугіллям, нафтою і газом.
Як повідомляє Еenergy.media, в рамках нової політики банк більше не фінансуватиме будь-які нові нафтогазові проєкти в арктичному регіоні або будь-які нові проєкти нафтоносних пісків.
Крім цього, в банку також заявили, що не будуть підтримувати нафтогазові проєкти, в яких використовується гідророзрив пласта в країнах з дефіцитними запасами води, і пообіцяли до кінця року переглянути всю свою існуючу діяльність в нафтогазовому секторі.
В рамках нового плану Deutsche Bank планує завершити свою глобальну діяльність з видобутку вугілля не пізніше 2025 року, “щоб допомогти в переході до стійкої економіки”.
Банк посилив своє зобов’язання не фінансувати будь-які нові вугільні електростанції.
“Наша нова політика використання викопного палива встановлює нам суворі рамки для нашої діяльності в нафтогазовій та вугільній галузях. Нова політика Deutsche Bank допоможе виконати колективну прихильність фінансового сектору Німеччини кліматичним діям”, – заявив генеральний директор Deutsche Bank Крістіан Шьюїнг, який також очолює Раду зі сталого розвитку Deutsche Bank.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас