Міжбанк: у спекулянтів буде відмінний шанс "погойдати" курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: у спекулянтів буде відмінний шанс "погойдати" курс

Валюта
1855
Понеділок пройде досить цікаво на валютному ринку, але без особливих обсягів операцій. Основна причина низької статистики торгів – фактор початку місяця. Клієнти і самі банки підбивають підсумки минулого звітного періоду, а також остаточно формують свої плани по господарських операціях на новий місяць. Це традиційно скорочує обсяги угод на міжбанку в перший робочий день кожного місяця і робить ринок зазвичай активним лише після 11 години. 3 серпня не стане винятком.
Але низький обсяг угод не говорить про те, що на міжбанку буде нудно і нецікаво. Річ у тім, що саме на малооб’ємному ринку спекулянти мають відмінний шанс “погойдати” курс на невеликих операціях і вони спробують цим сьогодні зайнятися.
До інших чинників, які впливатимуть на курсоутворення в понеділок, можна віднести:
  • завтрашній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП і значні погашення попередніх випусків гривневих облігацій в середині цього тижня. Державі треба погасити майже 16 млрд гривень ОВДП і мінфінівцям бажано частково перекрити ці суми новими запозиченнями у вівторок. Розміщувати чиновники будуть облігації на 203, 350 і 567 днів і основними їхніми покупцями будуть держбанки. Сам аукціон (пройде 4 серпня) і розрахунки по ньому 5-го числа (в середу) – істотно вплинуть на ресурсний і опосередковано – валютний ринки в цей період;
  • поведінка і курсові завдання великих гравців і спекулянтів. На малоб’ємному ринку вихід будь-якого великого клієнта з покупками/продажами $20-30 млн здатні істотно впливати на курсоутворення протягом дня і спекулянти будуть намагатися активно “гойдати” курс, підлаштовуючись під такі виходи великих покупців і продавців. Крім цього, спекулянти продовжать заробляти в форматі “в дві сторони”, грати на різниці готівкового та безготівкового курсів, а також на продовженні істотних коливань пари євро/долар на міжнародних ринках і відповідно – курсі євро відносно гривні;
  • поведінка нерезидентів, експортерів і Нацбанку. Іноземці продовжать купувати валюту невеликими порціями за рахунок гривні, отриманої від погашень попередніх ОВДП, але постараються це робити невеликими траншами, щоб “не підривати” котирування протягом дня.
А експортери продовжать витрачати ту гривню, що у них з’явилася після відшкодувань ПДВ в кінці липня, і тому не будуть готові розпродавати валюту за будь-якими цінами. Це спрацює проти гривні.
При перекосах попиту і пропозиції на міжбанку ми побачимо НБУ з відповідною інтервенцією для згладжування курсових коливань і його цінники продовжать залишатися основним курсовим орієнтиром для учасників торгів.
Котирування міжбанку за прогнозом Finance.ua, на 3 серпня будуть у межах: долар – коридор 27,60 – 27,85 гривень, євро – коридор 32,29 – 32,89 гривень. Обсяг операцій в понеділок за нашими розрахунками складе $170-200 млн при здійсненні 440-500 угод.
На готівковому ринку курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде в межах: долар – коридор котирувань покупок і продажів 27,40 – 27,90 гривень, євро – коридор 32,00 – 32,95 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,71 / 27,74
євро – 32,75 / 32,78
російський рубль – 0,3739 / 0,3747
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас