Космічний корабель Маска Crew Dragon успішно повернувся на Землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космічний корабель Маска Crew Dragon успішно повернувся на Землю

Технології&Авто
1269
Американський пілотований космічний корабель Crew Dragon в неділю після завершення тестового польоту до Міжнародної космічної станції здійснив успішну посадку на морі.
Про це з посиланням на NASA передає Інтерфакс-Україна.
Після 19-годинного автономного польоту, що відбувся після розстикування з Міжнародною космічною станцією (МКС), в неділю спускова капсула корабля з астронавтами Дугласом Харлі і Робертом Бенкеном після розкриття всіх парашутів приводнилася о 14:48 за часом Східного узбережжя США в Мексиканській затоці на південь від міста Пенсакола (штат Флорида).
Це було перше приводнення американського спускового корабля, здійснене за останні 45 років після завершення програми польотів “Аполонів” в 1975 році.
Перший після майже дев’ятирічної перерви слідом за закінченням програми шатлів пілотований космічний корабель США Crew Dragon, розроблений компанією SpaceX в рамках комерційного контракту з NASA, стартував у свій випробувальний політ до МКС 30 травня.
В рамках тестового польоту багаторазовий корабель доставив на МКС Харлі і Бенкена, які пропрацювали там два місяці разом з російськими космонавтами Анатолієм Іванишиним та Іваном Вагнером і американськими астронавтом Крісом Кессіді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас