Kroll викрила аферу Суркісів з виведення з ПриватБанку 150 млн доларів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kroll викрила аферу Суркісів з виведення з ПриватБанку 150 млн доларів - ЗМІ

Фондовий ринок
3043
Олігархи Ігор і Григорій Суркіси під час націоналізації ПриватБанку виводили з нього кошти. Про це свідчать дані американської компанії Kroll, що займається корпоративними розслідуваннями і ризиками, передає УНН з посиланням на The Page.
Так, за даними видання, в 2008-2010 році кілька компаній, які були пов’язані з ПриватБанком, отримали кредити від фінустанови на суму 361 млн дол. Такий висновок зробили аудитори Kroll.
“Вони (компанії) були згруповані партіями, в рамках яких кредити видавали з різницею в кілька хвилин, перед цим їх направляли через мережу транзакцій між рахунками компаній, які пов’язані зі сторонами і не мали комерційного призначення”, – йдеться в статті.
Слідчі Kroll вважають, що ці гроші пізніше розмістили в ПриватБанку на депозитні рахунки шести компаній – Sofinam Investments, Lumil Investments, Berlini Commercial, Camerin Investments, Sunnex Investments і Tamplemon Investments, які пов’язані з братами Суркісами. Їх зареєстрували в один і той же день за однією і тією ж адресою, і вони підпадали під юрисдикцію Британських Віргінських островів.
“Ці шість компаній становили близько 80% від загального обсягу депозитів на Кіпрі на суму 245 дол. Відсотки, які були зароблені на депозитах, були значно вищі, ніж відсотки, які були за кредитами”, – цитує звіт The Page.
У Kroll кажуть, що кредити були перероблені і погашені новими кредитами, які видавали під виглядом законного корпоративного кредитування.
“Незважаючи на те, що кредити, які були видані і які були спрямовані на рахунки вкладників, зараз погашені, джерело коштів, яке їх погасило, поки ще не до кінця зрозуміле, позаяк воно включало в себе багаторівневу переробку кредитів”, – зазначає видання, додаючи, що за цією схемою з ПриватБанку вивели близько 150 млн дол., в тому числі – позикові кошти і відсотки.
“Гроші потім переказали на кілька рахунків у Bank of Cyprus”, – йдеться в матеріалі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас