НБУ назвав причини девальвації гривні в липні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав причини девальвації гривні в липні

Казна та Політика
2983
У липні 2020 року на валютному ринку спостерігалася тенденція до знецінення гривні. Національний банк України (НБУ) підтримував курс і продавав долари.
Про це йдеться в Інфляційному звіті НБУ за липень.
У НБУ пояснили, що тимчасове зростання турбулентності на валютному ринку і девальвація гривні в липні обумовлені ситуативними психологічними факторами.
НБУ продовжував згладжувати коливання на ринку – “сальдо інтервенцій за підсумками місяця було негативним”.
У НБУ зазначають, що в II кварталі 2020 року ревальваційний тиск на валютному ринку забезпечувався значною пропозицією іноземної валюти завдяки надходженням від традиційних експортно-орієнтованих галузей (зокрема АПК) і “Нафтогазу” при одночасних помірних платежах за імпорт.

ВІДЕО – що буде з курсом восени 🎬

“Це дозволило НБУ відновити купівлю іноземної валюти, не протидіючи тенденціям, які переважали на ринку, і компенсувати значний обсяг її продажу для задоволення ажіотажного попиту в березні”, – йдеться в документі.
Офіційний курс долара до гривні за липень зріс на 3,7% з 26,69 гривень за долар до 27,69 гривень за долар.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше заступник голови НБУ Сологуб пояснив коливання курсу гривні. “Робимо це настільки ефективно, що люди цього не бачать”, – сказав він про те, що у НБУ є інструменти, як з цим працювати з плаваючим курсом.
  • Борговий тягар для українців становив приблизно 57% валового продукту, виробленого економікою за рік. Сума боргу на кожного українця наприкінці місяця становила 54 305 грн.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас