Міжбанк: бізнес виходить на звітну дату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: бізнес виходить на звітну дату

Валюта
1046
Ця п’ятниця завершує не тільки кінець тижня, але і є закінченням місяця. Тому основним фактором, що впливає сьогодні на український валютний ринок і поведінку його учасників, буде вихід бізнесу на звітну дату. Це накладе свій відбиток на характер і статистику торгів.
У першій половині дня клієнти будуть закривати всі свої операції на кінець місяця, що призведе до максимальної активності на торгах, після обіду – клієнтські операції вже майже закінчаться, а основними гравцями на ринку залишаться самі банки. Їм треба закривати місячний баланс, фіксувати фінансовий результат з торгівлі валютою і виконувати економічні нормативи Нацбанку на 1-е число.
Потреба у компаній швидко закрити решту угод до обіду призведе до дуже активної роботи всіх клієнтів в цей період на валютному ринку з уже не дуже довгою торгівлею за курсом, бо і покупців, і продавців буде квапити час.
Спекулянти попрацюють у форматі “в дві сторони” і будуть заробляти на різниці готівкового і безготівкового курсів, але особливого розгойдування курсу саме долара проводити не будуть – їм теж треба закрити свої угоди на звітну дату.
Головним інструментом для активних спекуляцій залишиться євровалюта. Як ми і попереджали, валютні ралі по парі євро/долар продовжилися і на негативних даних статистики економіки США – євровалюта стрімко злетіла вище нового порога в 1,18 долара і зараз активно періодично пробиває поріг в 1,19 і вище. Такі значні стрибки курсу євро дозволять і сьогодні на ньому заробляти спекулянтам як на світових ринках, так і на українському.
Спрацює і фактор надходжень відшкодувань ПДВ експортерам. Вони продовжать на початку витрачати одержувану від держави гривню, і лише потім продавати валютну виручку за максимально високими котируваннями, що психологічно працює проти гривні. Частково знижує тиск на курс гривні фактор застою в українській економіці, а також частково період літніх відпусток. Ділова активність залишається низькою, що зменшує перекоси попиту і пропозиції на міжбанку.
Не надто будуть активні в останній день місяця і нерезиденти. Це пов’язано як зі збоєм в роботі програмного забезпечення в інформаційній системі, за якою вони працюють з українськими облігаціями, так і з тим же фактором завершення звітного періоду.
Протягом дня при перекосах попиту і пропозиції на міжбанку ми побачимо НБУ з відповідною інтервенцією для згладжування курсових коливань, а обмінники будуть часто міняти свої цінники по євро залежно від поведінки цієї валюти на світових ринках і відповідно – переоцінки його курсу щодо гривні.
Завершення звітного періоду залишиться головним драйвером для всіх учасників торгів, а курсовий тренд протягом дня буде повністю залежати від поведінки і завдань великих гравців, а також цінників можливих інтервенцій Нацбанку.
Котирування міжбанку за прогнозом на 31 липня будуть перебувати в межах: долар – коридор 27,55 – 27,80 гривень, євро – коридор 32,56 – 33,20 гривень. Обсяги операцій, за нашими розрахунками, складуть до $230 млн при здійсненні 490-630 угод.
На готівковому ринку курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде перебувати в межах: долар – коридор котирувань купівель і продажів 27,40 – 27,95 гривень, євро – коридор 32,15 – 33,20 гривень.
Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:
Курс долара в банках: прийом 27,45-27,62 і продаж 27,70 -27,90 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,55 -27,63 гривень і продаж 27,68-27,70.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після закриття ринку:
Долар США – 27,70 / 27,73
Євро – 32,66 / 32,69
Російський рубль – 0,376 / 0,376
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро / долар до цього часу мала наступні значення котирувань 1,1779 / 1,1781
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас