"Газпром" втратив єдине судно, яке може добудувати "Північний потік - 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" втратив єдине судно, яке може добудувати "Північний потік - 2"

Фондовий ринок
12887
Судно-трубоукладач “Академік Черський”, за допомогою якого Росія має намір добудувати газопровід “Північний потік – 2”, перестало належати “Газпрому”. Про це повідомляє УНН з посиланням на квартальні дані про список афілійованих осіб російського монополіста.
Згідно з даними ресурсу Marine Traffic “Академік Черський” продовжує стояти в німецькому порту Мукран, логістичній базі Nord Stream 2.
У грудні 2019 року міністр енергетики РФ Олександр Новак заявляв, що це судно здатне добудувати “Північний потік – 2”.
На початку червня цього року стало відомо, що судно “Академік Черський”, яке до початку поточного року було у складі ТОВ “Газпром флот”, перебуває у власності АТ “Самарський теплоенергетичний майновий фонд” (СТМФ).
СТМФ станом на 31 березня входив до групи “Газпрому”, випливало зі списку афілійованих осіб монополії. У новому списку станом на 30 червня фонду вже немає. При цьому СТМФ є діючою юридичною особою, назву він не змінював.
Це означає, що в другому кварталі фонд змінив власника. Також існує можливість, що компанія скористалася правом не розкривати частину даних на підставі санкційного ризику. Таке право надала постанова Уряду Російської Федерації від 4 квітня 2019 року.
Згідно з матеріалами російських фінансових ЗМІ, трубоукладач “Академік Черський” до початку 2020 року фігурував на сайті ТОВ “Газпром флот” у складі його експлуатаційного флоту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас