Експерти назвали важливу умову для запуску грального бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали важливу умову для запуску грального бізнесу в Україні

Казна та Політика
727
Голосування за легалізацію грального бізнесу у Верховній Раді – це тільки перший крок до створення ефективної моделі ринку.
Про це заявили експерти на круглому столі “Актуальні питання роботи грального бізнесу в перехідний період”.
На їхню думку, в умовах економічної кризи в країні одним з найкращих способів підтримати бізнес буде ліберальне оподаткування. Тому важливо, щоб на позачерговій сесії або після канікул Верховна Рада ухвалила рішення щодо законопроєкту 2713-д, який регулює питання податків.
“Перевага цього законопроєкту в тому, що він узгоджений з бізнесом, і під час літнього засідання комітету всі депутати – не тільки правлячої фракції – відзначали, що з бізнесом провели велику роботу”, – заявив під час дискусії політолог-міжнародник Антон Кучухідзе.
Експерт виділив дві позитивні сторони законопроєкту: перша – відстрочка введення системи онлайн-моніторингу з точки зору введення і нарахування податку з валового доходу (GGR або Gross Gaming Revenue). Друга – скасовується оподаткування виграшу, зараз цей податок становить 18%, а відповідно до законопроєкту 2713-д він дорівнюватиме 0%.
“В цілому позитив цього законопроєкту в тому, що знижується рівень оподаткування самого GGR. Незважаючи на тиск, який чинився на народних депутатів, вдалося зберегти логіку, що буде висока вартість ліцензії, а GGR буде відстрочений”, – зазначив Кучухідзе.
Експерт також додав, що в нинішній ситуації найкраще було б, щоб Президент України не ветував законопроєкт 2285-д, а підписав його в тому вигляді, в якому він є. Це дозволить бізнесу вже почати свою частину роботи з підготовки програмної, фінансової та технічної бази для отримання ліцензії та подальшої організації азартних ігор. А протиріччя, які є в цьому законопроєкті, можливо пустити за процедурою внесення змін до вже існуючого і чинного закону про легалізацію азартних ігор. Державі необхідно максимально швидко створити правове поле, щоб оперативно отримати надходження до бюджету.

Довідка Finance.ua:

  • Законопроєкт №2285-д “Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор” був ухваленний Верховною Радою 16 липня.
  • Дмитро Разумков підписав документ 28 липня, на черзі – підпис Президента України Володимира Зеленського.
  • Експерти назвали голосування за легалізацію азартних ігор подією історичної важливості, проте вказували, що потрібно дати зрозуміти бізнесу, як будуть стягуватися податки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас