Мін'юст заробив понад 300 тис. грн на платних камерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст заробив понад 300 тис. грн на платних камерах

Казна та Політика
509
В рамках експериментального проекту платні камери впровадили в 19 слідчих ізоляторах, і їх кількість буде збільшуватися. Фінансовий показник з початку дії проекту становить 318 тис. грн. З яких 248 тис. – надходження від Київського СІЗО, повідомив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю Mind.
За його словами, в міністерстві розробили інфраструктурний проект з перенесення СІЗО з центрів міст на околиці або за їх межі. Наразі передбачено закриття восьми в’язниць. Після вивезення засуджених і звільнення персоналу їх продадуть на відкритих електронних аукціонах через систему “Прозорро.Продажі”.
“Після надходження коштів від продажу почнемо проектування і нове будівництво в містах, де місцева влада виділила земельну ділянку або у нас є вільна земля в користуванні. Перш за все, це Львів і Київ”, – розповів глава Мін’юсту.
Через те, що парламент не підтримав законопроект, яким встановлювався зрозумілий механізм розподілу коштів, виручених від продажу, в міністерстві змушені адаптуватися до чинних правил. Як зазначив міністр, ці механізми затягують процес через бюрократичні формальності.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас