Кабмін визначив держпідприємства, на яких впровадять управління за стандартами ОЕСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначив держпідприємства, на яких впровадять управління за стандартами ОЕСР

Фондовий ринок
496
Уряд прийняв рішення про введення корпоративного управління за стандартами ОЕСР на 15 найбільших держпідприємствах. Раніше йшлося лише про 10 підприємств.
Про це сказала заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Світлана Панаіотіді, виступаючи в панельній дискусії на Ukrainian Corporate Governance Online Forum, повідомляє прес-служба міністерства.
“Маю хорошу новину: сьогодні (29 липня – ред.) на засіданні уряду було прийнято протокольне рішення про приведення 15 найбільших державних підприємств у відповідність до стандартів ОЕСР, а саме Керівних принципів щодо корпоративного управління на підприємствах державної форми власності. Серед таких підприємств, в доповнення до вже оголошених десяти, Уряд сьогодні визначив, зокрема, Оператора ГТС; ДАК «Автомобільні дороги України»; ПАТ «Аграрний фонд»; Поліграфкомбінат «Україна»; ДП «Украерорух»”, – повідомила Панаіотіді.
Прес-служба інформує, що на форумі відбулася панельна дискусія, присвячена корпоративному управлінню в державних компаніях. Перспективи і актуальні проблеми реформи корпоративного управління державних підприємств заступник міністра обговорила з головою виконкому Ради реформ Міхеілом Саакашвілі, гендиректором Укроборонпрому Айварасом Абромавічусом, в. о. голови правління НЕК “Укренерго” Володимиром Кудрицьким, головою правління НАК “Нафтогаз” України Андрієм Коболєвим.
Панаіотіді зазначила, що впровадження корпоративної реформи триває. Якісні зміни у функціонуванні державного сектору економіки важливі для створення більш ефективних, прибуткових і інвестиційно привабливих державних підприємств.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас