Найбільші продуктові рітейлери: хто годує українців (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші продуктові рітейлери: хто годує українців (інфографіка)

Фондовий ринок
3200
Ще 10 років тому продуктові супермаркети були чимось незвичним. Але вже до 2020 року навіть багато бабусь з віддалених сіл можуть сходити за продуктами в супермаркет в найближчому районному центрі. До того ж ці магазини дуже часто заманюють покупців дуже привабливими акціями.
Найбільшою в Україні сьогодні є мережа продуктових супермаркетів “АТБ-маркет”. У нашій країні їх налічується 1078, при цьому протягом року, з 2018 по 2019 рік, мережа відкрила 88 магазинів.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

На другому місці розташувалася мережа магазинів компанії Fozzy Group, яка об’єднує супермаркети під брендами “Сільпо”, “Фора”, LeSilpo, thrash!, аптека “Біла ромашка”, а також магазин цифрової техніки ringoo. По всій Україні у компанії налічується 561 магазин, 21 з яких відкрився за рік.
На третій позиції за кількістю магазинів мережі розташувалася компанія VolWest Group, яка об’єднує такі супермаркети: “Наш Край”, “Наш край express”, SPAR. Їх в Україні 277, з яких 30 – відкрилися протягом року.
У десятці найбільших в Україні також ТПК “Львівхолод”, “Еко”, “Опторг-15” НМСМ “Делві”, “Арітейл”, “ЛК-Транс”, “Модерн-Трейд”, “Київське”, “Таврія-В”, “Тавріяплюс”.
Найбільші продуктові рітейлери: хто годує українців (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Середній чек українця: українці, за даними Держстату, витрачають на продукти харчування майже половину своїх доходів, тому подорожчання цієї категорії товарів найбільш помітне. Кожен десятий має можливість відкладати гроші.
  • За результатами дослідження Research & Branding Group, в ситуації, що склалася в Україні, 39% українських сімей не мають заощаджень. Ще майже третині наявних заощаджень вистачить лише 1 місяць і менше. Крім того, 60% українців вважають, що матеріальне становище їхніх сімей в найближчі 3 місяці в цілому погіршиться.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас