Що потрібно зробити, щоб вивести ринок оренди нерухомості з тіні - Асоціація рієлторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що потрібно зробити, щоб вивести ринок оренди нерухомості з тіні - Асоціація рієлторів

Нерухомість
2559
Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) (АФНУ) виступає за зниження ставки податку на доходи фізичних осіб з 18% до 5% для операцій з оренди житлової нерухомості для “детінізації” ринку.
Про це повідомив президент АФНУ Юрій Піта.
“Якщо говорити про проблеми, то ще я б відзначив ринок оренди житлової нерухомості, який перебуває в “тіні”. І єдиний спосіб вивести його в абсолютно легальну площину дуже простий. Зменшіть податок. У підсумку ви отримаєте грошей до бюджету набагато більше, ніж зараз, за рахунок виходу ринку з “тіні”, – сказав він.
За його словами, зараз при здачі фізособою своєї нерухомості в оренду угода обкладається 19,5% податків – 18% ПДФО і 1,5 військовий збір.
Якщо орендодавець оформить статус фізособи-підприємця, то він сплачує 5% податку, при цьому є обмеження за площею об’єкта.
Але при цьому далеко не всі орендодавці готові оформляти статус ФОП заради однієї угоди оренди.
Водночас для угод з купівлі-продажу нерухомості максимальна ставка ПДФО для резидента України – 5%.
“Решта, зокрема ті, хто не хочуть реєструвати ФОП і нести пов’язані з цим витрати заради однієї угоди, здають об’єкти “в темну” або занижують вартість в договорах. Зробіть ви 5% ПДФО для всіх, як при купівлі-продажу нерухомості, і ви побачите, які будуть надходження”, – сказав Піта
Він додав, що, за його даними, клієнти готові платити 5% податку при оренді нерухомості.
Як повідомляли Українські Новини, Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) (АФНУ) вважає недоцільним встановлення єдиного порядку здійснення фінансового моніторингу для всіх його суб’єктів.
У Законі, спрямованому на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), змінено норму про сплату оренди.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас