Стадіон "Чорноморець" в Одесі офіційно продали американській компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стадіон "Чорноморець" в Одесі офіційно продали американській компанії

Фондовий ринок
1689
Американська компанія Allrise Capital Inc офіційно стала новим власником стадіону “Чорноморець” в Одесі. Угоду купівлі-продажу стадіону офіційно підписали.
Компанія Allrise Capital Inc виграла аукціон з купівлі стадіону ще 22 травня. Однак через судові позови, підписати угоду про купівлю змогла лише 16 липня. Про це йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Стадіон “Чорноморець” в Одесі продали тільки з 21-ї спроби. І продали його лише за 193,8 мільйона гривень. При цьому на перші аукціони Фонд гарантування вкладів виставляв ціну в 1,14 мільярда гривень.
Загальна площа виставленої нерухомості – понад 80 тисяч квадратних метрів. Туди, крім самого стадіону, також входять готель з підземним паркінгом, бізнес-центр, ресторани, фітнес-зал, музей і клубний магазин.
Нагадаємо, стадіон “Чорноморець” в Одесі виставили на продаж за борги “Імексбанку”. Стадіон став власністю банківської установи в 2017 році. Він виступав єдиним забезпеченням за 41 кредитним договором на суму 8,3 мільярда гривень. За цими договорами власник банку нардеп Леонід Клімов вивів через підконтрольні йому фірми кошти банку і високоліквідні застави.
Як вважають у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, незадовго до цього стадіон був необґрунтовано переоцінений, що дозволило збільшити його заставну вартість до 7,8 мільярда гривень. Швидше за все, припускають у Фонді, це було зроблено з метою ускладнення процедури стягнення заставного майна.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас