Кабмін дав старт експериментальному проєкту Єдиного е-квитка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дав старт експериментальному проєкту Єдиного е-квитка

Казна та Політика
664
Кабмін започаткував експериментальний проєкт Єдиного електронного квитка. В рамках пілотного проекту хочуть об’єднати подорожі залізницею“та метрополітеном Києва.
Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду.
“Сьогодні, 29 липня, на своєму засіданні Уряд схвалив розроблений Міністерством інфраструктури проєкт постанови КМУ, який передбачає реалізацію експериментального проєкту щодо впровадження послуги з оформлення єдиного е-квитка на Транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua. Це сприятиме наданню зручних та сучасних цифрових послуг для населення у різних видах транспорту в одному місці при плануванні подорожі”, – повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.
За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, сучасний транспорт має бути максимально простим, комфортним та зручним для кожного. Можливість придбання е-квитків у різних видах транспорту роблять сервіс для пасажира простішим у використанні, а саму послугу швидшою в оформленні.
Що планують зробити:
  • об’єднати всі види транспорту одним електронним квитком. Щоб всі послуги при плануванні подорожі можна було отримати в одному місці;
  • експериментальний проєкт з впровадження е-квитка почнеться у столиці із єдиного е-квитка на залізницю та метро.
Відповідно до схваленої Урядом постанови, пропонується затвердити Порядок реалізації проєкту та встановити термін його реалізації до 30 червня 2021 року.

Довідка Finance.ua:

  • У лютому цього року міністр інфраструктури України Владислав Криклій анонсував запуск єдиного електронного квитка для метро і залізниці у Києві.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас