Міжбанк: на валютному ринку не нудьгуватимуть ані бізнес, ані банки, ані НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на валютному ринку не нудьгуватимуть ані бізнес, ані банки, ані НБУ

Валюта
1747
Цієї середи ситуація на валютному ринку не дасть розслабитися ані бізнесу, ані банкам, ані НБУ.
Наближається кінець місяця, і це буде основним мотиватором поведінки всіх учасників торгів. Курсовий тренд протягом дня буде повністю залежати від поведінки і завдань великих гравців. На звітну дату компанії закриватимуть свої валютні та гривневі зобов’язання перед контрагентами, і це призведе до зростання статистики торгів.
Додасть активності ринку і отримання вчора експортерами близько 2,9 млрд гривень відшкодувань ПДВ. Вони не встигли особливо позначитися на поведінці клієнтів у вівторок, оскільки зайшли в другій половині дня, коли міжбанк вже майже завершив свої основні операції, але натомість активно зіграють вже сьогодні. Заходитиме гривня експортерам від держави і сьогодні. І від часу її надходжень на рахунки компаній буде залежати їх поведінка на валютному міжбанку.
“Засвітяться” сьогодні на ринку і нерезиденти, приваблені відносно “низькими” котируваннями долара на торгах у понеділок-вівторок. Вони продовжать плавно виходити з українських гривневих боргових паперів. Іноземці отримують кошти від планових погашень гривневих ОВДП і вичікують відносно низьких рівнів котирувань на міжбанку, щоб дешевше купити валюту.
Крім цього, в середу пройдуть розрахунки за вчорашнім аукціоном Мінфіну України з розміщення ОВДП. Він пройшов досить вдало для чиновників. Вони розмістили облігацій на 10,7 млрд гривень, у тому числі на $130,5 млн гривневі папери – з прибутковістю від 7,1% до 9,2% річних, валютні – під 3,5% річних. Такі значні обсяги розрахунків позначаться як на ресурсному, так і опосередковано – на валютному ринках.
Не дасть нудьгувати учасникам торгів і зовнішній ринок, де крос-курс пари євро/долар продовжує залишатися вище позначки в 1,17 долара з метою поступового зростання до нового рівня в 1,18. Це позначається на котируваннях євро і відносно гривні на українському міжбанку і зберігає за євровалютою статус головного інструменту для спекуляцій як на світових, так і на українському валютних ринках. Зростає в ціні і золото, яке за вчора доросло до $1957 за тройську унцію і періодично навіть вище.
При серйозних перекосах попиту і пропозиції по валюті сьогодні на міжбанку Нацбанку доведеться виходити з інтервенціями для згладжування курсових коливань.
Спекулянти продовжать працювати в середу у форматі “у дві сторони”, заробляти на різниці готівкового і безготівкового курсів і на стрибках курсу євро щодо гривні протягом сесії. Але при найменшій можливості постараються “похитати” курс протягом дня, підлаштовуючись під дії великих гравців міжбанку. Тим більше, що потенційний вихід нерезидентів з купівлею валюти, а також необхідність у великих покупців закривати свої валютні контракти на звітну дату – створить їм сьогодні таку можливість.
Котирування міжбанку за прогнозом Finance.ua на 29 липня будуть перебувати в межах: долар – коридор 27,62 – 27,90 гривень, євро – коридор 32,31 – 32,86 гривень. За нашими прогнозами, обсяги операцій на торгах складуть до $240 млн при укладенні до 510-670 угод.
Курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде перебувати в межах: долар – коридор котирувань купівель і продажів 27,40 – 27,95 гривень, євро – коридор купівель і продажів 31,70 – 32,85 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,71 / 27,73
Євро – 32,51 / 32,52
Російський рубль – 0,3816 / 0,3822
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас