В Системі BankID НБУ в I півріччі провели понад 2 мільйони електронних ідентифікацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Системі BankID НБУ в I півріччі провели понад 2 мільйони електронних ідентифікацій

Казна та Політика
296
У системі BankID Національного банку України в січні-червні 2020 року проведено понад 2 млн успішних електронних ідентифікацій.
Про це повідомляє пресслужба НБУ в Facebook.
“За шість місяців 2020 року в системі BankID НБУ проведено понад 2 млн успішних електронних ідентифікацій (для порівняння, за весь 2019 рік – 300 тис.). Тобто щодня проходить майже 11 тис. успішних ідентифікацій”, – йдеться в повідомленні.
У Нацбанку відзначають, що вже 20 банків підключилися до системи BankID НБУ. І хоча за кількістю це трохи більше, ніж 1/4 банківської системи, але насправді на ці банки припадає близько 87% ринку платіжних карток. Враховуючи те, що банківська система зараз має найбільш актуальну і повну інформацію про своїх клієнтів, переваги розвитку системи очевидні.
“Чим більше банків приєднуються до системи як абоненти-ідентифікатори, тим більше постачальники послуг зацікавлені в підключенні, щоб запропонувати громадянам новий і потрібний сервіс. Користувач же отримує зручний і безпечний доступ до широкого спектру державних, фінансових, комерційних та інших послуг, які можуть надаватися онлайн і вимагають ідентифікації. Разом все це сприятиме підвищенню цифрової та фінансової грамотності в країні і позитивно впливатиме на розширення фінансової інклюзії”, – зазначили в НБУ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас