Експерт повідомив, які квартири в Києві купують для здачі в оренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт повідомив, які квартири в Києві купують для здачі в оренду

Нерухомість
5449
У Києві серед усього обсягу інвестиційних покупок понад 60% становлять 1-кімнатні, 25% – 2-кімнатні, 10% – 3-кімнатні, 5% – багатокімнатні квартири.
Про це повідомив керівник проєкту Rusaniv Residence Олександр Ізаров, пише 100realty
“Популярність 1-кімнатних квартир обумовлена як високою затребуваністю невеликих за площею квартир (до 46 кв.м), так і швидкою окупністю вкладень при їх здачі в оренду – в середньому до 5-7 років», – підкреслив експерт.
На його думку, до кінця року кількість «інвестиційних» квартир може перевищити 60% від усього обсягу продажів.
Також на середину липня, в порівнянні з травнем, значно збільшилася частка квартир, що купуються в розстрочку.
Він повідомив, що на цьому етапі механізм розстрочки найбільше використовується в сегменті комфорт-житла і об’єктах нових форматів – до 50-55% від усього обсягу продажів в цих класах. В економ-класі частка таких покупок не перевищує 30%, в бізнес-сегменті – не більше ніж 10-15%, в елітній категорії – не більше ніж 5%.
Що ж стосується іпотеки, то, за даними експерта, за неповних 7 місяців 2020 року частка квартир на первинному ринку Києва, що купуються за допомогою кредитування, знизилася з 3-3,5% до 1,5%.
«З одного боку, невизначеність і побоювання, викликані карантином, а з іншого – очікування зниження ставок за іпотекою, змусили частину покупців відмовитися від купівлі квартири в кредит, що називається, «до кращих часів». До кінця року, швидше за все, кількість квартир, придбаних за допомогою іпотеки, істотно не збільшиться. У кращому разі вона повернеться на “докарантинну” позначку в 3-4% від усього обсягу продажів”, – підсумував Олександр Ізаров.

Довідка Finance.ua:

  • У червні-липні 2020 року інвестиції українців у нове житло на початковій стадії будівництва зросли на 15% порівняно з показниками травня. На середину липня близько 40% всіх придбань квартир припадає на початкові стадії будівництва: якщо готове тільки пальове поле або побудовано кілька перших поверхів.
  • Більш ніж 25% попиту сконцентровано на об’єктах, будівництво яких перебуває на “монолітному” етапі — зведення каркаса будівлі (від 6 до 12 місяців).

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас