Експерт розповів, яким буде курс долара до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, яким буде курс долара до кінця року

Особисті фінанси
23451
Незабаром курс долара знизиться, проте до кінця року очікується повільне зростання до 31 гривні за долар. Про це у коментарі кореспонденту УНН розповів економічний експерт Олексій Дорошенко.
“Я зараз прогнозую, що курс (зростання курсу – ред.) буде припинятися. Оскільки всі очікували від Шевченка (голови НБУ – ред.) кількох речей. Перша – це початок кредитування, а крім того – зміна вектора розвитку. Тобто, з фінансового сектору до сектору реальної економіки. Для цього необхідно було, в тому числі, відпустити курс долара в більш таке, повільне, плавання. Інше питання, що зараз дехто вже починає критикувати, що досить істотно відразу курс підскочив”, – сказав Олексій Дорошенко.
Він зазначив, що підвищення курсу могло б бути більш розтягнутим.
“Але, водночас, зараз я впевнений, що тут якраз кілька факторів зіграли роль, в тому числі і те, що валютники включилися в цю гру і почали трошки розхитувати курс, оскільки вони ж заробляють не на стабільності, а саме на коливанні. Тому в цьому випадку я впевнений, що Національний банк зараз почне трошки тримати курс і він знизиться”, – додав Олексій Дорошенко.
За його словами, зниження курсу долара буде несуттєвим.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-канале Finance.ua
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас