ПриватБанк подав другу доповнену позовну заяву до Коломойського і Боголюбова в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк подав другу доповнену позовну заяву до Коломойського і Боголюбова в США

Фондовий ринок
561
Державний ПриватБанк (Київ) в липні 2020 року подав до канцлерського суду Делавера (Delaware Chancery Court, США), в якому перебуває на розгляді його позов щодо колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова і пов’язаних з ними компаній, другу доповнену позовну заяву, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в пресслужбі Приватбанку в понеділок.
“У другому доповненні ПриватБанк розвинув і поліпшив свою правову аргументацію і доказову базу в світлі позиції, зайнятої відповідачами”, – зазначено в повідомленні.
У пресслужбі зазначили, що доповнення не передбачає збільшення суми потенційних позовних вимог, уточнивши, що наразі ПриватБанк формально не заявив жодних конкретних сум до стягнення, а сума сумнівних транзакцій, заявлених у позові, з урахуванням першого доповнення становить близько $750 млн.
Як повідомлялося, в травні 2018 року ПриватБанк ініціював судовий розгляд в Канцлерському суді штату Делавер щодо Коломойського і Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб.
Пізніше, в грудні 2019 року ПриватБанк подав доповнену позовну заяву, яка містить опис схеми з використанням інвестиційних рахунків Renaissance Advisory Services Limited (Bermuda) на суму близько $86 млн.
У пресслужбі банку уточнили, що всупереч поширеній у низці ЗМІ інформації, в позові не проводиться будь-який зв’язок цієї компанії з російським інвестиційним банком “Ренесанс-Капітал”.
Раніше, 18 грудня 2016 року, Уряд України, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів Приватбанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив в його капітал понад 155 млрд грн.
Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 червня 2020 року за розміром загальних активів (590,59 млрд грн) посідав 1-е місце серед 75 діючих в країні банків.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас