«Південмаш» експортуватиме тролейбуси в Молдову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Південмаш» експортуватиме тролейбуси в Молдову

Фондовий ринок
637
Південний машинобудівний завод імені Макарова (“Південмаш”) поставить 11 тролейбусів у молдавське місто Бєльці, повідомляє Бєльцький незалежний портал.
На нараді представників комунальних підприємств Молдови віцепрімар муніципія Бєльці Микола Григоришин заявив, що місто отримає 11, а не 10 тролейбусів, як було заплановано. Це стало можливим завдяки тому, що учасник конкурсу запропонував ціну за машини значно нижчу, ніж було передбачено умовами.
Переможцем конкурсу стало АТ “Літан”, Генеральний дилер виробника українських тролейбусів — ДП “Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова”.
Як повідомляється, тролейбусне управління отримало від ЄБРР кредит у розмірі 2,5 млн євро. Додатково до цього Євросоюз надав грант у розмірі 1,2 млн євро.
Кошти підуть на закупівлю 10 нових тролейбусів, які можуть рухатися частину шляху без контактної мережі. Ці машини пустять вулицями, де немає тролейбусних ліній.
Крім того, має бути закуплено нове обладнання та спеціалізовані машини для технічного обслуговування.
За умовами тендеру, тролейбуси повинні бути поставлені в місто через 16 тижнів після дня отримання Постачальником авансу.
Південний машинобудівний завод імені А.М. Макарова — велике українське багатопрофільне промислове підприємство, розташоване в Дніпрі. Випускає ракети-носії, ракетні двигуни, космічні апарати, агрегати шасі для літаків, технологічне оснащення, інструменти, трактори ЮМЗ, збирає тролейбуси і багато іншого.
Як повідомлялося, Верховна Рада виділила 2,32 млрд грн на поповнення статутного капіталу виробничого об’єднання (ВО) “Південний машинобудівний завод ім. Макарова” (ВО «Південмаш», Дніпро), а також реструктуризувала борг перед Міністерством фінансів на суму $60,5 млн за кредитом, залученим в 2004 році у компанії Colvis Finance Limited (Великобританія) під держгарантію.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас