Tesla подала до суду на стартап, який працює в сфері електротранспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla подала до суду на стартап, який працює в сфері електротранспорту

Фондовий ринок
993
Американська компанія Tesla подала позов до суду проти стартапу Rivian, що працює в сфері електротранспорту, через можливий витік конфіденційної інформації.
Про це повідомляє The Verge.
Зазначено, що Tesla виявила “тривожну поведінку” колишніх співробітників, які при пошуку нової роботи також брали з собою конфіденційну інформацію і відомості, що представляють собою комерційну таємницю.
При цьому компанія стверджує, що Rivian “свідомо заохочує” таку поведінку.
Зокрема, Tesla безпосередньо звинувачує Rivian і чотирьох своїх колишніх співробітників.
Крім того, компанія заявляє, що вона ідентифікувала і додаткових осіб, які також могли викрасти і забрати з собою до нового роботодавця конфіденційну інформацію.
У самому стартапі Rivian заявили, що такі звинувачення є “необгрунтованими”.
Як запевнив представник компанії, при працевлаштуванні в Rivian від усіх співробітників вимагають підтвердження, що вони не використовували і не будуть використовувати надалі інтелектуальну власність колишнього роботодавця.
Видання розповідає, що Rivian, за останні півтора року зібрав фінансування в розмірі понад $5 млрд. Готуючись до запуску своїх електромобілів, Rivian найняла близько 2400 співробітників з провідних компаній автомобільної та технологічної галузей, у тому числі 178 колишніх працівників Tesla. При цьому із загальної кількості цих співробітників 70 зробили прямий перехід з Tesla в Rivian, випливає з позову.
Раніше творець ЅрасеХ і Tesla Ілон Маск закликав розділити Amazon. Таким чином він відреагував на цензуру в інтернет-рітейлері
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас