Як компанії планують змінювати зарплату у 2020 році (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як компанії планують змінювати зарплату у 2020 році (дослідження)

Особисті фінанси
2014
Багато підприємств у світі постраждали від кризи, спричиненої пандемією COVID-19, тому рівень безробіття порівняно з минулим роком збільшився майже удвічі.
Про це пише Делойт в своєму дослідженні, проведеному спільно з Американською торговою палатою в Україні.
Опитування щодо потенційних зарплат у 2020 році проводилося у період з 1 по 19 червня. У ньому взяли участь 22 компанії.
Серед респондентів – майже половина (45%) топ-менеджерів та HR-директорів, 36% керівників середньої ланки і HR-менеджерів, а також старші HR-фахівці, HR-фахівці та представник фінансової функції.
Результати дослідження:
  • 44% респондентів вважають, що їхня організація буде здатна виконати наявний план діяльності на 2020 рік.
  • При цьому більше половини (63%) організацій планують або вже провели перегляд цілей на місяць/квартал/рік для персоналу у зв’язку з пандемією та спадом економіки.
  • Половина респондентів планує проводити або вже провела регулярний перегляд заробітних плат без змін, а майже третина (23%) відтермінувала перегляд хоча б для однієї категорії персоналу.
Зарплати. Частіше за все зменшення відсотку перегляду заробітних плат відбувалося для топ-менеджерів та працівників офісу, а збільшення відсотку – працівникам виробництва.
Переважна більшість респондентів позапланово не підвищувала і не зменшувала рівень заробітних плат.
Половина компаній респондентів, де існує програма короткострокового стимулювання, планує виплачувати бонуси співробітникам без змін.
Плани. Понад 80% компаній розробляють або вже розробили план дій після виходу з карантину і лише 9% ще не займалися його розробкою. Зокрема, в якості посткарантинних дій більшість опитаних організують офісне приміщення для можливості соціального дистанціювання співробітників, посилять заходи безпеки, забезпечать працівників додатковими засобами захисту, а також дозволять працювати з дому.
Персонал. 64% компаній планують підтримувати поточну чисельність персоналу і лише 14% опитаних зазначили, що будуть вдаватися до скорочень персоналу в рамках хоча б однієї категорії.

Довідка Finance.ua:

  • Як свідчать результати опитування сайту з пошуку роботи robota.ua, 70% великих IT-компаній не відчувають кризи. Криза більше вплинула на маленькі студії, ніж на великий аутсорс.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас