Apple Face ID навчиться розпізнавати користувачів за малюнком вен обличчя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple Face ID навчиться розпізнавати користувачів за малюнком вен обличчя

Технології&Авто
393
Apple, очевидно, розглядає можливість поліпшення своєї візуально-біометричної системи ідентифікації користувачів Face ID. Нова розробка компанії покликана зробити абсолютно неможливим розблокування пристрою людьми зі схожою зовнішністю і навіть близнюками. Apple планує домогтися цього шляхом сканування малюнка вен на обличчі, який є унікальним для кожної людини.
Хоча системи біометричного захисту користувацьких даних, такі як Face ID і Touch ID, є відмінним інструментом для збереження конфіденційності, в одиничних випадках цей захист все ж вдається обійти. Apple планує повністю усунути таку можливість шляхом додавання в Face ID можливості фіксації розташування вен під шкірою обличчя.
Цього тижня Управління з патентів і товарних знаків США опублікувало патент Apple, що описує цю технологію. Вона буде реалізована шляхом просвічування шкіри користувача інфрачервоним датчиком пристрою.
Apple Face ID навчиться розпізнавати користувачів за малюнком вен обличчя
Крім того, датчик буде зчитувати ще деякі особливості, приховані під шкірою обличчя. Хоча поки це всього лише патент, фахівці стверджують, що наявна технічна база дозволяє почати впровадження нової можливості в кінцеві пристрої вже в найближчому майбутньому.
Apple є не єдиною компанією, що займається розробками технологій глибокого сканування обличчя користувачів смартфонів. Наприклад, ще на торішній виставці IFA компанія Huawei демонструвала технологію на основі фронтальної камери смартфона і штучного інтелекту, яка дозволяє досить точно вимірювати кров’яний тиск також за обличчям користувача.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас