У Мінфіні поки що не бачать підстав для "коронавірусного" фонду в бюджеті-2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні поки що не бачать підстав для "коронавірусного" фонду в бюджеті-2021

Казна та Політика
189
У Міністерстві фінансів поки що не бачать підстав для передбачення в новому бюджеті на 2021 рік створення Фонду боротьби з коронавірусом.
Про це в інтерв’ю виданню “Главком” розповів заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, відповідаючи на запитання, чи будуть у новому бюджеті на 2021 рік виділятися кошти на поповнення фонду боротьби з коронавірусом, якщо карантин триватиме і наступного року.
“Будь-які витрати мають бюджетний період – рік, який закінчується 31 грудня. Важко спрогнозувати, чи буде передбачений такий фонд у Держбюджеті-2021. Бюджетний процес щойно розпочався. У меморандумі з МВФ прописано, що фонд повинен діяти до 31 грудня 2020 року. Якщо буде спалах захворюваності, розглянемо питання про створення такого фонду на наступний рік. На даний момент не бачу таких підстав”, – сказав Єрмоличев.
Він зазначив, що фонд – це можливість оперативно вирішувати актуальні питання.
“Наприклад, якщо з’являється необхідність терміново придбати апарати ШВЛ (штучної вентиляції легенів), то можна не вносити зміни до бюджету, а рішенням уряду за погодженням з парламентським бюджетним комітетом направити на цю потребу кошти з фонду. В умовах екстрених ситуацій це, на нашу думку, позитивне рішення”, – акцентував Єрмоличев.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас