Вимоги до позичальників МФО: що змінилося під час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вимоги до позичальників МФО: що змінилося під час карантину

Кредит&Депозит
838
Під час карантину в МФО значно змінився процес скорингу, особливо для нових клієнтів.
Про це розповів Finance.ua директор “ШвидкоГроші” Олександр Холод.
“Під час кризи компанії починають підкручувати скоринг – це логічно і не викликає ні в кого складнощів або зайвих питань”, – заявив він.
За його словами, причинами посилення вимог до позичальників є:
  • відсутність у людей стабільного доходу або планованого доходу, на який вони можуть розраховувати;
  • певна криза довіри, яка виникає, коли люди не знають, що буде далі.
“Так було в березні. І питання закриття кредиту та погашення заборгованості у багатьох людей втрачає свою важливість серед інших життєвих питань. Тому і виникає високий рівень прострочення. Розуміючи це, наш регулятор і уряд пішли на безпрецедентний крок – скасували всі неустойки за споживчими кредитами. І це відразу зрізало багато компаній з певним рівнем доходу, який виникає з тих клієнтів, які виходять в прострочення”, – розповів Холод.
Рівень схвалення кредитів, за словами директора “ШвидкоГроші”, просів на 10-15%. Він зазначив, що за деякими сегментами скорингу люди самі почали брати менше кредитів.
Відсоток неповернення під час карантину зріс практично в два рази. До цього він був на рівні 18%.
“Є люди, які набирають всі кредити, які їм схвалює система. А є ті, які беруть тільки позики, які, за їхніми відчуттями, вони зможуть потягнути. Тобто люди почали серйозніше підходити до цього питання – цей тренд відзначився на 2-3 тижні карантину”, – заявив експерт.
Березень і квітень, за словами Холода, стали найбільш важкими місяцями, а березень і лютий – рекордними з точки зору тих людей, які взяли кредит ще до карантину, а потім зіткнулися з кризою.
“Зараз наша скорингова система працює на 90% так само, як працювала до кризи. Практично всі ризикові моменти вже відновилися. Але в розвитку ми втратили місяців 7-8”, – підсумував Холод.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас