Підвищення мінімальної зарплати може негативно вплинути на інфляцію та безробіття — Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення мінімальної зарплати може негативно вплинути на інфляцію та безробіття — Нацбанк

Казна та Політика
797
У Національному банку України повідомили, що різке збільшення розміру мінімальної заробітної плати може вплинути на інфляцію та рівень безробіття в Україні.
Про це повідомив заступник голови національного банку Дмитро Сологуб під час брифінгу 23 липня.
«Якщо ви підвищуєте мінімальну заробітну плату, то це змінює також інші макроекономічні параметри. Наразі ми бачимо, що без цього (без підвищення мінімальної зарплати. — Ред.) інфляція залишатиметься у цільовому діапазоні, а якщо змоделювати ситуацію і буде підвищення мінімальної зарплати, і достатньо суттєве, то це буде впливати на макроекономічні показники, показники бюджету, інфляцію і безробіття, я так думаю», — повідомив Сологуб.
За його словами, Нацбанк не враховував планове підвищення мінімалки в Україні до 5 тисяч гривень з 1 вересня 2020 року під час прогнозування рівня інфляції в Україні. Тому наразі очікує, що інфляція до кінця 2020 року складе 4,7%. Цей прогноз може змінитися у разі, якщо парламент затвердить зміни до державного бюджету та підвищить розмір мінімальної зарплати.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні. Попередній графік, за яким підвищуватимуть мінімальну зарплату: з 1 вересня 2020 року – буде збільшено до 5 тис. грн; з 1 січня 2021 року – до 6 тис. грн; з 1 липня 2021 року – до 6,5 тис. грн.
  • З 1 січня мінімальна зарплата в Україні становить 4723 грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас