За порушення ПДР хочуть карати по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За порушення ПДР хочуть карати по-новому

Особисті фінанси
46330
14 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3828 щодо запровадження спрощеного порядку судового розгляду певних категорій справ про адміністративні правопорушення, в яких особа визнає свою вину.
Про це повідомляє Автотема.
Так, якщо особа, яку притягають до адміністративної відповідальності, не заперечує проти обставин правопорушення та визнає свою вину, то її навіть не викликатимуть до суду. Водночас усі обставини події встановлюються на підставі протоколу, складеного уповноваженою особою.
Зазначається, що штрафувати за порушення ПДР суди зможуть у спрощеному порядку. Народні обранці вирішили, що за певних обставин можна спростити процедуру.
Наприклад, у спрощеному порядку можуть розглядатися порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст.124 КУпАП). Або ряд інших правопорушень, щодо яких протоколи складаються посадовими особами, а справи розглядаються судом.
Але, погодившись на спрощений порядок, правопорушник втрачатиме і право на апеляційне оскарження, зокрема, через його відсутність у судовому засіданні.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство внутрішніх справ запустило мобільний додаток, яке дозволяє сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху.
  • Нагадаємо, 1 червня запрацювали перші 50 відеокамер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Розміщення камер відеофіксації в Київській області.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас