"Робимо це настільки ефективно, що люди цього не бачать": Сологуб пояснив коливання курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Робимо це настільки ефективно, що люди цього не бачать": Сологуб пояснив коливання курсу гривні

Валюта
3132
Україна вже 5 років живе в режимі плаваючого курсу, коливання курсу є природними, вони відбуваються завдяки різним факторам.
Про це повідомив заступник Голови НБУ Дмитро Сологуб під час пресконференції НБУ 23 липня.
Щодо того, що впливає на зростання курсу гривні, він відповів: “Це коливання з приводу попиту та пропозиції з боку імпортерів-експортерів, інколи це психологічний фактор. Цього разу, зважаючи на показники платіжного балансу, природа коливань останніх тижнів на валютному ринку психологічна. Після заяви Голови НБУ про відставку 2 липня Нацбанк був вимушений вийти на ринок і продати 150 млн доларів. Останнім часом ми також спостерігаємо попит на валюту з різних джерел. Тобто не можна сказати, що хтось один купує валюту. Купує валюту населення і бізнес. Як на мене, немає іншого пояснення, що це спричинено публічними заявами про те, що потрібна девальвація, що гривня буде слабшою. Хочу сказати, що фундаментальних причин немає, навпаки, сприятлива ситуація із точки зору експорту, цін і обсягів, імпорт також почав зростати, хоча залишається все ще низьким”.

ВІДЕО – Що буде з курсом восени 🎬 🤑

Водночас Сологуб зазначив, що НБУ має інструменти, як з цим працювати (з плаваючим курсом — ред). І коли говорять, що НБУ не виходить на ринок, це неправда.
“Це якраз свідчить про те, що ми робимо це настільки ефективно, що люди цього не бачать. Інтервенції відбуваються в нормальному режимі, сьогодні ми продали десь 350 млн дол.”, – зауважив Сологуб.

Довідка Finance.ua:

  • 23 липня 2020 року Правління Національного банку України ухвалило рішення залишити процентну ставку без змін – на рівні 6%. Це все ще найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас