НБУ дав прогноз рівня облікової ставки до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дав прогноз рівня облікової ставки до кінця року

Кредит&Депозит
1673
В Національному банку України прогнозують, що облікова ставка до кінця цього року залишиться на рівні 6%.
Про це повідомив голова НБУ Кирило Шевченко.
“Ми очікуємо, що облікова ставка залишиться на поточному низькому рівні принаймні до кінця цього року”, – заявив Шевченко.
За його словами, наступного року Національний банк буде приймати рішення щодо облікової ставки залежно від реалізації проінфляційних ризиків, у тому числі зміни соціальних стандартів, та темпів відновлення економіки.
“Попередні зниження облікової ставки ще не повністю позначилися на вартості ресурсів на фінансових ринках. Банки продовжують знижувати відсотки за кредитами та депозитами. Втім, для закріплення ставок на однозначному рівні учасники фінансових ринків мають бути впевненими в послідовній економічній політиці і розумному балансі між стриманням інфляції та монетарним стимулюванням”, – пояснив голова НБУ.
Як зазначається, зберігаючи облікову ставку на рівні 6%, Національний банк залишає достатній простір для монетарного стимулювання і зможе надати економіці додатковий імпульс для зростання у випадку повільнішого відновлення споживчого та інвестиційного попиту.

Довідка Finance.ua:

  • Збереження облікової ставки на рівні 6% ухвалене рішенням Правління Національного банку України від 23 липня 2020 року.
  • Банкіри прогнозували, що НБУ знизить облікову ставку до 5%.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас