Швейцарія виділила понад 115 млн дол. на технічну і гуманітарну допомогу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія виділила понад 115 млн дол. на технічну і гуманітарну допомогу Україні

Казна та Політика
250
Для реалізації швейцарської програми співпраці з Україною на 2020-2023 роки передбачається виділення 108 млн швейцарських франків (115,08 млн доларів – ред.) на гуманітарну і технічну допомогу.
Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський після завершення переговорів з президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою в Києві.
Зеленський зазначив, що переговори з президентом Швейцарської Конфедерації були плідними і змістовними. Сьогодні вперше в історії двосторонніх дипломатичних відносин президент Швейцарії відвідує Україну з державним візитом.
“Без сумніву, Україні і Швейцарії цікаво розвивати подальше партнерство і двосторонню співпрацю… Ми домовилися розвивати ті напрямки співпраці, що становлять взаємний інтерес для обох країн. Їх визначає підписаний сьогодні меморандум про партнерство з двосторонніх відносин”, – повідомив Зеленський.
За його словами, документом започатковано програму співпраці Швейцарії з Україною на наступні три роки.
“Для її реалізації швейцарська сторона виділила 108 млн швейцарських франків (115,08 млн доларів – ред.) на гуманітарну і технічну допомогу”, – додається в повідомленні.
Зі свого боку Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга підкреслила необхідність поглиблення співпраці між двома країнами.
“Україна вже понад 20 років є однією з основних країн в міжнародній співпраці Швейцарії… Зараз настав час, щоб розвивати наші відносини. Ми повинні використовувати все, чого ми досягли, щоб розвивати наш потенціал в економічному, політичному, науковому і культурному плані”, – зазначила вона.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас