Правила в'їзду в Україну для громадян України та іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правила в'їзду в Україну для громадян України та іноземців

Особисті фінанси
9625
Уряд України вже кілька разів змінював умови в’їзду в країну і проходження карантину для громадян України, резидентів країни та іноземців.
Про це пише avianews
Хто може в’їхати в Україну. Будь-який громадянин України, резидент країни та іноземець, якому не заборонили раніше в’їзд в країну з тієї чи іншої причини. Заборону на в’їзд в Україну іноземних громадян через карантин знято в червні 2020 року.
Документ. Прикордонна служба може попросити вас обґрунтувати мету приїзду в Україну, необхідно буде показати бронь готелю, запрошення приймаючої сторони та інші документи.
Для іноземних громадян. Обов’язково мати з собою медичну страховку (медичний поліс), яка покриває лікування COVID-19 на території України. Якщо такої страховки немає, прикордонник відмовить у в’їзді в Україну.
Медична страховка повинна бути оформлена в електронному або паперовому вигляді в українській страховій компанії або іноземній компанії, яка забезпечує надання медичних послуг на території України.
Іноземці з дозволом на постійне проживання в Україні (посвідка на проживання) звільнені від вимоги оформляти страховку.
Карантин або самоізоляція після приїзду в Україну. МОЗ України розділило всі країни світу на дві зони: червону і зелену залежно від кількості активних випадків COVID-19. Згідно з новими змінами, до червоної зони відносяться держави, де кількість активних випадків перевищує 55 на 100 тис. населення, до зеленої – де цей показник нижче ніж 55 на 100 тис. населення. Якщо країна не веде статистику активних випадків, вона потрапляє в червоний список.
Якщо громадянин України або іноземець приїхав з країни зеленого списку, вони можуть вільно переміщатися після перетину кордону України.
Якщо громадянин України або іноземець прилетів з країни червоного списку, вони повинні пройти 14-денну обсервацію або самоізоляцію. Обсервація – знаходження в спеціально відведених для цього місцях під контролем персоналу закладу. Самоізоляція: в такому випадку контроль виконується через мобільний телефон (смартфон), на якому необхідно встановити додаток “Дій вдома”.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас