Представлено перший у світі надрукований на 3D-принтері електровелосипед (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено перший у світі надрукований на 3D-принтері електровелосипед (фото, відео)

Технології&Авто
1554
Невеликий стартап Superstrata представив легкий електровелосипед з вуглецевого волокна, надрукований за допомогою 3D-принтера.
Одним з ключових переваг своїх велосипедів представники компанії Superstrata називають нову методику 3D-друку, що дозволяє створити велосипед за допомогою спеціального принтера. Завдяки термопластичному композиту з вуглецевого волокна, вся рама являє собою цілісний компонент. Це підвищує міцність конструкції і знижує вагу кінцевого виробу.
Superstrata повідомляє, що вага рами становить всього 1,27 кілограма, а всього велосипеда — трохи менше ніж 11 кілограм. Важливо відзначити, що кожен окремий екземпляр буде створений згідно з побажаннями власників. Так, буде враховуватися вага, зріст, довжина ніг і рук. Крім того, можна заздалегідь задати показники жорсткості підвіски і стиль їзди: гоночний, вуличний та інші. Нарешті, стандартні металеві колеса вийде замінити на вуглеволокно, що зробить конструкцію ще легшою. Виробник запевняє, що можна вибрати з 250 тисяч різних комбінацій. При цьому повністю готовий велосипед буде друкуватися близько 10 годин.
Представлено перший у світі надрукований на 3D-принтері електровелосипед (фото, відео)
У продажу буде два варіанти: з електричним двигуном і класична модель. Перший отримає двигун потужністю 250 Вт (з піковою потужністю 350 Вт), вбудований в задню маточину. Максимальна заявлена швидкість значиться на рівні 32 км/год. Акумулятора вистачає на подолання до 96 кілометрів, а на повну зарядку потрібно 2 години.
Представлено перший у світі надрукований на 3D-принтері електровелосипед (фото, відео)
Базова ціна електричної версії складе 3999 доларів. Класичний велосипед обійдеться в 2799 доларів. При виборі коліс з вуглеволокна доведеться доплатити 1699 доларів.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас