Maserati показала свій перший гібрид (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Maserati показала свій перший гібрид (фото, відео)

Технології&Авто
793
Компанія Maserati представила свій перший гібрид. Ним став седан Ghibli, оснащений бензиновою “турбочетвіркою” об’ємом два літри, електричним компресором і 48-вольтовим стартер-генератором.
Новий Maserati Ghibli Hydrid відноситься до класу так званих м’яких гібридів. Силова установка седана складається з чотирициліндрового бензинового двигуна, 48-вольтового стартер-генератора з ремінним приводом і електричного нагнітача e-Booster, який доповнює на моторі турбокомпресор типу single-scroll. Батарея, що живить електроніку, для кращої розваговки між осями встановлена під підлогою багажника.
Комбінована віддача системи – 330 кінських сил і 450 Нм крутного моменту, тобто менше, ніж у базового негібридного Ghibli з 3,0-літровим V6 (350 сил і 500 Нм). У трансмісії як і раніше використовується восьмидіапазонний автомат ZF; на задній осі встановлений механічний диференціал, що самоблокується. З місця до ста Ghibli Hydrid розганяється за 5,7 секунди і досягає максимальних 255 кілометрів на годину. І тут новинка теж поступається седану з “шісткою”, який розганяється до “сотні” за 5,5 секунди і має максималку в 263 кілометри на годину.
Maserati показала свій перший гібрид (фото, відео)
Втім, гібридний доважок в першу чергу повинен допомогти знизити викиди вуглекислого газу. Це дозволить Maserati уникнути величезних штрафів за перевищення встановленої норми в 95 грамів на кілометр в середньому по модельному ряду. Цільовий показник витрати палива для Ghibli Hydrid – 8,5-9,6 літра на 100 кілометрів, викидів CO₂ – 192-216 грамів.
Відрізнити гібридний Ghibli від звичайного можна за новою решіткою радіатора з вертикальними планками у вигляді камертона, акцентами синього кольору, і такими же гальмівними супортами, а також іншими ліхтарями, малюнок яких відсилає до моделі 3200 GT і концепту Alfieri.
Maserati показала свій перший гібрид (фото, відео)
У салоні – нова медіасистема Maserati Intelligent Assistant з 10,1-дюймовим дисплеєм, оновленнями “по повітрю” і постійним моніторингом стану автомобіля, плюс перемальована панель приладів.
Седан Ghibli Hydrid називають першим кроком до електрифікації всієї лінійки Maserati. Компанію йому зовсім скоро складуть електромобілі GranTurismo і GranCabrio – їх дебют запланований на наступний рік.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас