Четвертий електронний аукціон приніс бюджету майже 100 мільйонів - Держгеонадра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Четвертий електронний аукціон приніс бюджету майже 100 мільйонів - Держгеонадра

Казна та Політика
314
Державна служба геології та надр отримала 98,3 млн грн за підсумками четвертого електронного аукціону, який відбувся 17 липня.
Про це повідомляється на сайті Держгеонадр.
“Державна служба геології та надр України завершила четвертий електронний аукціон з продажу спеціальних дозволів. Продано сім ліцензій, сукупна вартість проданих лотів зросла з 2,6 млн грн до 98,3 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
Спеціальний дозвіл на розробку родовищ вогнетривкої глини на Клещієвській ділянці придбало за 40,01 млн грн ТОВ ВО “ШАХТОБУД”; піску та піщано-галькового матеріалу на Озаринецькій ділянці – ТОВ “Виробничий комплекс “Камелот” за 306 тис. грн; андезиту на Худловській ділянці – ТОВ “Агрогарден” за 151 тис. грн; граніту на Олександрівській ділянці – ТОВСТАРТИНГ” за 1,21 млн грн; каоліну первинного і пегматиту (польового шпату) на Північно-Глинянській ділянці Дубровського родовища – ТОВЦЕРСАНІТ МІНЕРАЛЗ” за 15,02 млн грн; бурштину на ділянці “Західна перша” – ТОВ “Терра Амбер” за 29 млн грн; бурштину на ділянці “Західна друга” – ТОВ “БурПром” за 12,63 млн грн.
За словами керівника Держгеонадр Романа Опімаха, механізм аукціонів з продажу спеціальних дозволів довів свою ефективність і навіть колеги з Геологічної служби США взяли українську модель за основу проведення аналогічних торгів у себе.
Як повідомлялося, найбільше зростання вартості спецдозволу в рамках четвертого аукціону зафіксували по ділянці Клещиевский( вогнетривкі глини): зі стартових 16 963 грн ціна зросла до 40 010 000 грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас