Експерти підрахували, скільки коштуватиме технологічна «холодна війна» між США та КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти підрахували, скільки коштуватиме технологічна «холодна війна» між США та КНР

Світ
601
Аналітики Deutsche Bank попереджають про величезні фінансові наслідки технологічної холодної війни між США і Китаєм, яка набирає все сильніших обертів.
Як повідомляє DailyComm, за оцінками Апджіта Валия, глобального глави Deutsche Bank з технологічної стратегії, збиток через протистояння двох найбільших економік світу в наступні п’ять років може досягти $3,5 трлн.
Експерти виявили, що взаємна недовіра між США та КНР посилюється навіть на споживчому рівні – дослідження показало, що 41% американців і 35% китайців мають намір уникати покупок товарів, вироблених країною-опонентом.
Сума фінансового збитку від технологічної холодної війни порахована з розрахунку, що внутрішній попит на китайському ринку буде щорічно скорочуватися на $400 млрд. Крім того, додаткові витрати в $100 млрд на рік понесуть компанії, що працюють з конкуруючими інтернет-платформами, операційними системами, комунікаційними і платіжними мережами. Плюс, витрати ще на 1 трлн вон виникнуть через необхідність перебудови ланцюжка поставок.
Між тим аналітики вважають, що якщо ситуація розвиватиметься за сценарієм холодної війни між США і СРСР, це може привести до зростання технологічних інвестицій.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас