Якщо готель «Дніпро» купив росіянин, угоди не буде - голова Фонду держмайна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо готель «Дніпро» купив росіянин, угоди не буде - голова Фонду держмайна

Фондовий ринок
1931
Фонд державного майна України направив запити в правоохоронні та інші державні органи з тим, щоб з’ясувати походження коштів ТОВ «Смартленд», яке виграло аукціон з продажу готелю «Дніпро» в центрі Києва.
Про це на сторінці в Facebook написав Дмитро Сенниченко, голова Фонду держмайна.
Він підкреслив, що українське законодавство забороняє інвестувати в українські активи гроші, що мають російське походження. Сам інвестор не може бути з країни-агресора. Інвестор, який виграв аукціон, пройде перевірку на відповідність вимогам законодавства.
Щоб з’ясувати походження його коштів, Фонд державного майна України направив відповідні запити в правоохоронні та інші державні органи. Після того як вони дадуть відповідь, Фонд держмайна прийме рішення про те, чи підписувати договір купівлі-продажу з переможцем аукціону.
«Якщо раптом з’ясується, що переможець аукціону – росіянин, або ж його капітал має російське або будь-яке інше сумнівне походження, Фонд держмайна не укладе з ним договір купівлі-продажу. Це наше право і обов’язок: не допускати російський і сумнівний капітал в приватизовані державні підприємства», – сказав Сенниченко.
Згідно з процедурою, переможцем аукціону буде визнано учасника, який показав другий результат, тобто запропонував найвищу суму, не рахуючи “забракованого” в ході перевірки учасника. До нового переможця аукціону буде застосовано аналогічну процедуру перевірки.
Незалежно від результатів перевірки, застава за участь в аукціоні в сумі 10% від стартової ціни активу учасникам не повертається.
«У конкретному випадку з готелем: якщо виявиться, що до купівлі якимось чином причетні росіяни або об’єкти інших заборон, то в активі їм відмовлять, але понад 8 млн гривень внесеної ними застави в будь-якому випадку залишиться в державній казні. Непогане покарання за зухвалість», – додав Сенниченко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас