Фіскали розповіли про зміни в плані-графіку перевірок фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскали розповіли про зміни в плані-графіку перевірок фізосіб

Казна та Політика
1699
Головне управління Державної податкової служби (ДПС) у Києві повідомило про зміни в частині порядку формування та проведення документальних планових перевірок, які набрали чинності у зв’язку з імплементацією норм закону № 466-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгоджень у податковому законодавстві” (він же закон “1210”).
Повідомляється, що план-графік документальних планових перевірок на наступний рік буде опублікований на офіційному веб-сайті ДПС до 25 грудня нинішнього року.
При цьому періодичність внесення змін до плану-графіка на поточний рік – не частіше одного разу в першому та одного разу в другому кварталі такого року, крім випадків, коли зміни пов’язані зі змінами найменування платника податків, який вже був включений до плану-графіка, та виправлення технічних помилок (п.77.2 ст. 77 ПКУ).
Крім того, документальна перевірка платника податків може бути розпочата не раніше 1 липня у разі внесення змін до плану-графіка проведення документальних перевірок на поточний рік у першому кварталі та не раніше 1 жовтня у разі внесення змін до плану-графіка проведення документальних перевірок на поточний рік у другому кварталі.
У разі змін найменування платника податків, який вже був включений до плану-графіка, або виправлення технічних помилок, оновлений план-графік публікується до 30 числа місяця, що передує місяцю, в якому проводитимуться документальні планові перевірки.
Також змінилася умова, за якої органу контролю надається право на проведення документальної планової перевірки платника податків. Це можливо лише у тому випадку, якщо платнику не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки надіслано (вручено) у порядку, визначеному статтею 42 ПКУ, копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки.
Нагадаємо, раніше податківці розповіли, що за касовий чек, інформація про який відсутня на сервері ДПС, споживач може отримати з бюджету 100% компенсацію за суму придбаного товару.

Довідка Finance.ua:

  • З 3 червня 2020 року підприємцям можуть списати суми недоїмки, нараховані платникам єдиного внеску (ЄВ) з числа ФОП (крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) та осіб, які ведуть незалежну професійну діяльність.
  • У зв’язку зі скасуванням штрафних санкцій за несплату ЄСВ з 1 березня по 31 травня через коронавірус, Фонд соціального страхування недоотримав 500 млн грн.
  • Рада доповнила список осіб, звільнених від сплати ЄСВ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас