Рожкова виступила за скасування обмежень зарплат у держсекторі і держкомпаніях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова виступила за скасування обмежень зарплат у держсекторі і держкомпаніях

Казна та Політика
490
Національний банк України наполягає на скасуванні введеного на період карантину обмеження зарплат у держсекторі та держкомпаніях у 47 тисяч грн. Це загрожує втратою висококваліфікованих кадрів.
Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявила в.о. голови НБУ Катерина Рожкова.
“Держкомпанії стали конкурентоспроможними на ринку праці, вони залучили умілих і чесних менеджерів, які працюють на компанію, а не на приховані олігархічні групи. До того ж рівень зарплат дозволяє усунути корупційну складову. Тепер же з урахуванням введеного обмеження держкомпаніям, та й Нацбанку, буде вкрай важко утримувати висококласних спеців на своїх місцях”, — зазначила вона.
Рожкова підкреслила: завдяки проведеній реформі корпоративного управління та залученню незалежних директорів до наглядових рад зросла прибутковість держкомпаній. “Держпідприємства роками приносили збитки бюджету, щорічно обходячись в мільярди доларів у вигляді дотацій. Тоді як за останні два роки вони принесли пару мільярдів доларів у вигляді дивідендів”, — додала виконувачка обов’язків.
Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський запропонував скасувати обмеження на зарплати чиновників. Граничний рівень зарплати для чиновників ввели 13 квітня 2020 року, тому в разі схвалення парламентом, 13 липня термін дії обмеження повинен завершитися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас