Bloomberg: Україна після послаблення карантину знову цікавить інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: Україна після послаблення карантину знову цікавить інвесторів

Казна та Політика
614
Для боргових ринків країн, що розвиваються, найгірша частина нової кризи вже позаду. Так вважає фондовий менеджер компанії Lazard Asset Management, який шукає можливості в Україні, Індонезії та Мексиці.
“Ми не розглядаємо жодні інші країни, яким загрожує знецінення кредитів у найближчому майбутньому. Ці країни показали, що вони не збираються використовувати безпрецедентну кризу як виправдання, щоб не платити”, – сказала Bloomberg нью-йоркський менеджер Деніс Саймон, яка веде нагляд за стратегією для боргових ринків країн, що розвиваються.
Саймон допомагає управляти фондом на 128,35 мільйонів доларів, який випередив 98% своїх суперників у поточному році.
Дух оптимізму повертається після певного сповзання суверенних бондів в проблемну зону на тлі того, як пандемія коронавірусу змусила країни закритися на карантин, ціни на нафту обвалилися, а ліквідність скоротилася.
Тепер запуск економік, а також хвиля фіскальних і монетарних стимулів допомогли відродити апетит до ризику. У Bloomberg Barclays зафіксували зростання доларового боргу ринків, що розвиваються, протягом трьох місяців.
За словами Саймон, країни, що розвиваються, подолали пандемічний шок за допомогою заходів щодо забезпечення ліквідності, доступу до можливостей рефінансування і допомоги з боку двосторонніх і багатосторонніх позичальників. “Вони зрозуміли, що набагато легше працювати над переговорами про допомогу з одним інститутом або однією країною”, – сказала експерт. “Коли ж йдеться про роботу з приватним сектором, доводиться мати справу з усіма цими інвесторами. І це більш складний процес”, – додала вона.
За словами Саймон, її цікавить Україна, оскільки вона продовжує структурні реформи і співпрацює з МВФ. Крім того, Індонезія виступає з цікавими пропозиціями у сфері довгострокових бондів. Деякі квазісуверенні бонди в Мексиці теж привабливі. Вона також прогнозує, що валюти країн, що розвиваються, можуть у другій половині року трохи “відскочити назад”, що допоможе розвіяти занепокоєння щодо неузгодженості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас