Рада хоче запровадити штрафи для АЗС за нелегальну торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче запровадити штрафи для АЗС за нелегальну торгівлю

Казна та Політика
338
Верховна рада планує передбачити штрафи для автозаправних станцій за нелегальну торгівлю паливом. Нардепи схвалили відповідний законопроєкт №2515 за основу в першому читанні.
За нього проголосували 244 парламентарії.
Відтепер нелегальні АЗС можуть отримати від 17 до 85 тисяч гривень штрафу за торгівлю пальним без дозвільних документів.
Розміри штрафів. Оптову або роздрібну торгівлю паливом без дозволу пропонують карати штрафом від 1 до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч – 34 тисячі гривень) з конфіскацією палива, транспортних засобів, ємностей та обладнання, що використовували для реалізації такого палива, грошей, отриманих внаслідок вчинення цього адмінправопорушення.
Якщо таке порушення вчиняють повторно протягом року, або воно пов’язане з отриманням доходу у великих розмірах, то сума штрафу зростає: від 2 тисяч до 5 тисяч таких мінімумів (34 тисячі – 85 тисяч гривень) з конфіскацією палива, транспорту, ємностей та обладнання, які використовувалися для реалізації такого палива, грошей, отриманих від продажу.
При цьому під отриманням доходу у великих розмірах мається на увазі, коли його сума в тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
Крім того, інші порушення правил торгівлі паливом спричиняють штраф у розмірі від 500 до 1 тис. таких мінімумів (від 8500 до 17 тисяч гривень).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас