Робота на овертаймах і вдоволення зарплатою: дослідження ринку ІТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота на овертаймах і вдоволення зарплатою: дослідження ринку ІТ

Особисті фінанси
2665
На початку липня портал DOU провів велике літнє опитування, в якому об’єднали дві анакети – портрет і зарплати ІТ-спеціалістів.
Найпопулярніші посади в IT серед жінок — HR, QA, Software Engineer. Серед студентів — Junior Software Engineer, Software Engineer, Junior QA.
“На початку кар’єри початківці шукають роботу на місцях, а з набуттям досвіду вирушають у столицю. Наразі на jobs.dou.ua у Харкові удвічі менше вакансій для початківців, ніж у Києві, і в чотири рази менше вакансій із досвідом понад 5 років”, – зазначають дослідники.
Скільки годин на тиждень працюють. Трудоголіків багато серед System Architect — 10% працює понад 60 годин на тиждень. Але здебільшого ІТ-спеціалісти працюють у межах 40-60 годин. Менше 20 годин на тиждень працюють 1,4% респондентів.
Робота на овертаймах і вдоволення зарплатою: дослідження ринку ІТ
Понад 70% респондентів мешкають у трьох містах — Києві, Харкові та Львові. Ще 11% – у Дніпрі й Одесі.
Овертайми. 28% ІТ-спеціалістів не отримують компенсацію за овертайми, ще 33% не овертаймлять. Якщо дивитися за типом компаній, то у продуктових частіше, ніж в аутсорсі, працюють у позаробочий час і частіше не платять за переробіток.
Ставлення до зарплати:
  • більшість айтішників усе-таки задоволені своєю зарплатою;
  • не влаштовує рівень доходу 18% респондентів. Найбільший відсоток незадоволених серед SysAdmin, Support, Junior QA, Junior SE, Designer, Marketing. Найбільше цілком задоволених (понад 40%) серед System Architect, Team/Technical Lead, Senior SE;
  • цікаво, що один з найнижчих рівнів незадоволеності зарплатою у Data Science. У цій сфері багато молоді, враховуючи вікову медіану 25 років;
  • пропозицій для початківців у Data Science не так уже й багато. Тож, найімовірніше, у цю сферу заходять уже більш-менш досвідчені спеціалісти, до того ж рівень конкуренції на вакансії не дуже високий. Усе це разом тримає зарплати на задовільному рівні для майже усіх Data Scientist’ів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас