Допомога з часткового безробіття: У Мінекономіки поділилися результатами програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомога з часткового безробіття: У Мінекономіки поділилися результатами програми

Особисті фінанси
294
Програма підтримки з часткового безробіття працює і зберегла вже понад 300 тисяч робочих місць.
Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.
Учасники програми. За словами міністра, підприємці, які вже скористалося підтримкою – це представники легкої промисловості, харчової промисловості, транспортної галузі, туризму, ресторанного бізнесу та багатьох інших.
Станом на 9 липня до центрів зайнятості роботодавцями подано понад 190 тис. пакетів документів (з них понад 164 тис. – від ФОПів). Вже прийнято понад 165 тис. рішень для здійснення виплат 312 тис. працівників (з них 143,5 тис. – ФОПи). Профінансовано 1 155,5 млн грн.
Топ-5 областей за кількістю поданих заявок:
  • Львівська;
  • Харківська;
  • Донецька;
  • Сумська;
  • Чернівецька.
Крім того, міністр зазначив, що через центри зайнятості в червні вдалось працевлаштувати на третину більше осіб (54 тисячі), ніж у травні поточного року. Загалом від початку карантину ця цифра становить 174 тис. осіб.
“На сьогодні є хороша новина. Десь три останні тижні кількість безробітних залишається на стабільному рівні”, – прокоментував він ситуацію на ринку праці.

Довідка Finance.ua:

Як отримати допомогу з часткового безробіття ФОПам:
  • протягом 90 днів з моменту призупинення чи скорочення діяльності звернутись до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ і зібрати необхідний пакет документів;
  • допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць;
  • допомога надається на період призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас